logo Mincke van Schuppen Uitvaartbegeleiding uitvaart Veenendaal Ede en omgeving
 
 
 

Tweede editie Wereldlichtjesdag Veenendaal
op zondag 10 december 2023


Elke 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld komen op deze dag mensen bij elkaar om hun overleden kind te herdenken. Om 19.00 uur steken we wereldwijd een kaarsje aan. Door de wereld zo een beetje lichter te maken willen wij de mensen die hun kind zijn verloren laten weten dat zij niet alleen staan in hun verdriet.
In 2006 begon in Nederland dit mooie initiatief in Apeldoorn. En door de jaren heen zijn er vele locaties bijgekomen. Vorig jaar is Veenendaal ook op de kaart gekomen als locatie. En daar zijn wij heel erg blij mee. Het was een fijne eerste editie met mooie en emotionele verhalen. En we willen ook dit jaar weer dat met elkaar herdenken.

In Veenendaal willen we ook een lichtpuntje bieden voor ouders met verdriet om hun overleden kind. Wij zullen op zondag 10 december a.s. samen een kaarsje branden, luisteren naar mooie muziek en troostende woorden. Je hoeft niets te zeggen, maar het mag altijd. En wellicht vinden we troost bij elkaar.

Ondanks dat het Wereldlichtjesdag is als steun voor ouders van overleden kinderen, is bij ons iedereen welkom die een lichtje voor iemand wil branden. Per slot van rekening is iedereen iemands kind.

 
 
 
 
 
Wil je meedoen aan Wereldlichtjesdag Veenendaal
zondag 10 december 2023?
 

We willen er voor iedereen zijn, in deze donkere dagen, die een kind heeft verloren. Wil jij een kaarsje aansteken en onderdeel zijn van het wereldwijde licht wat we willen verspreiden? Schrijf je dan hiernaast in. Zo weten wij dat je aanwezig wil zijn. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen. Je hoeft ons niet te laten weten voor wie jij een kaarsje wil branden. Natuurlijk mag dit wel. Geef dit dan aan op de inschrijving.

Waarom inschrijven? Je gegevens zullen we alleen gebruiken als Wereldlichtjesdag niet door kan gaan in verband met de weersomstandigheden. Je kunt op de aanmelding ook aangeven of je wil dat we je jaarlijks op de hoogte houden van deze dag. Maar dat is niet verplicht.

Er zijn geen kosten aan verbonden om aanwezig te zijn of een kaars aan te steken. Onthoud dat je nooit alleen staat in je verdriet.

Mocht je geen gelegenheid hebben om langs te komen, steek dan thuis zelf om 19.00 uur een kaarsje aan. Zodat je op afstand toch mee kunt helpen om het licht te verspreiden.

INSCHRIJVEN WERELDLICHTJESDAG VEENENDAAL

Velden met een * zijn verplicht

Mocht je de naam van je kind genoemd willen hebben, vermeld dan de naam en geboorte- en sterfdatum van je kind in de opmerkingen van het formulier. Dan kunnen we dit overnemen.

 
 
 

"Wereldwijd zullen we herdenken. Je staat er nooit alleen voor"

 
 

Informatie Wereldlichtjedag Veenendaal

Op de 2e zondag in december komen we samen bijeen op het
Keesstipplein in Veenendaal.
Het programma begint vanaf 18.30 uur en het duurt tot ongeveer 20.00 uur. Deze informatie kan nog veranderen, dan communiceren we dit op onze site op onze socials.

In deze tijd herdenken we de overleden kinderen. Iedereen is welkom, oud en jong. Sommige mensen zullen hun volwassen kind herdenken, anderen hun jonge kind. Ook broers en zussen, opa's en oma's, klasgenoten, vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom. Er is ruimte om muziek te draaien, verhalen en gedichten te horen. Mocht je willen dat de naam van je kind genoemd wordt, dan is dat mogelijk. Niks moet, alles mag. Verdriet valt niet te regisseren.

Na het programma is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje warme chocolademelk.